Потребни состојки:
- какво било филе од риба 200 гр. (по ваш вкус)
- 1 чаша киноа
- маслиново масло по вкус
- сол и бибер по вкус
За салса:
- 1 авокадо
- 1 манго
- 1 мал црвен кромид
- мало купче кориандер
- мало купче магдонос
- 1 лајм
Начин на подготовка:
Риба: Посипете ја рибата со маслиново масло, сол и бибер, печете во рерна на температура од 200 ° C 15-20 минути.
Киноа: Сварете ја киноата во сооднос 1 чаша житни култури и 2 чаши вода, доведете до вриење и оставете ја да отстои 15-20 минути.
Салса: Исечете го авокадо, мангото и кромидот на мали коцки. Ситно исецкајте ги магдоносот и кореандерот. Измешајте сè, додадете зачини иисцедете сок од еден лајм.
Сервирајте ја рибата врз прилогот од киноа и посипете ја со салса од авокадо и манго.
Добар апетит!