Животен стил

Јогата како начин на живот: зошто секој може да ја практикува јогата

Во последниве години, јогата стана составен дел од животот на многу луѓеширум светот.Но, во исто време, малкумина навистина разбираат што есуштината на оваа древна практика. …

Јогата како начин на живот: зошто секој може да ја практикува јогата Прочитај повеќе »

12 лајф-хакови за да се префрлите на „зелен“ начин на живот

Без оглед на вашата мотивација и цел, било да е тоа грижа за сопственотоздравје, сочувство кон животните или грижа за иднината на планетата, или можеби …

12 лајф-хакови за да се префрлите на „зелен“ начин на живот Прочитај повеќе »

Како да ја промените негата на кожата и косата со почетокот на летото ?

Сите со нетрпение го очекуваме летото како почеток на нешто ново. Секакодека сакаме да се ослободиме од товарот на „зимските“ килограми не само од телото …

Како да ја промените негата на кожата и косата со почетокот на летото ? Прочитај повеќе »

Ден на планетата Земја (Earth Day)

Ден на планетата Земја (Earth Day) – секоја година на 22 Април, луѓето на целата планета го одбележуваат Денот на планетата Земја. Овој празник стана …

Ден на планетата Земја (Earth Day) Прочитај повеќе »

ТОП 10 најстрашни еколошки катастрофи

Првото место го завзема нуклеарната катастрофа Чернобил, 26 Април.  Еден од реакторите во чернобилската нуклеарна електрана експлодира и голема количина на радијација е отидена во …

ТОП 10 најстрашни еколошки катастрофи Прочитај повеќе »

Еколошки проблеми

Постојат многу проблеми кои ја поврзуваат еколошката средина и нас, меѓутоа од општоприфатените дефиниции и генерално еколошките проблеми ги дефинира како проблеми кои се настанати …

Еколошки проблеми Прочитај повеќе »

Што треба да направите за вашиот хотел да стане “зелен”

Концептот за “зелени хотели” подразбира рационално трошење на ресурси и заштита на животната средина. Тоа подразбира рационално трошење на вода и електрична енергија како рециклирање …

Што треба да направите за вашиот хотел да стане “зелен” Прочитај повеќе »

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност со секоја година расте

Во целиот свет се почесто луѓето претпочитаат да пазарат органски и природни продукти, да возат велосипед наместо автомобил, се откажуваат од пластиката.Дури и големите корпорации …

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност со секоја година расте Прочитај повеќе »

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност секоја година расте

Во целиот свет се почесто луѓето претпочитаат да пазарат органски и природни продукти, да возат велосипед наместо автомобил, се откажуваат од пластиката. Дури и големите …

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност секоја година расте Прочитај повеќе »

8 причини да започнете да водите личен дневник

Изненадувачки, но се повеќе и повеќе факти укажуваат дека водењето дневник го стимулира личниот раст, нè мотивира да ги оствариме соништата, а исто така е …

8 причини да започнете да водите личен дневник Прочитај повеќе »

Scroll to Top