Екологија

12 лајф-хакови за да се префрлите на „зелен“ начин на живот

Без оглед на вашата мотивација и цел, било да е тоа грижа за сопственотоздравје, сочувство кон животните или грижа за иднината на планетата, или можеби …

12 лајф-хакови за да се префрлите на „зелен“ начин на живот Прочитај повеќе »

Ден на планетата Земја (Earth Day)

Ден на планетата Земја (Earth Day) – секоја година на 22 Април, луѓето на целата планета го одбележуваат Денот на планетата Земја. Овој празник стана …

Ден на планетата Земја (Earth Day) Прочитај повеќе »

ТОП 10 најстрашни еколошки катастрофи

Првото место го завзема нуклеарната катастрофа Чернобил, 26 Април.  Еден од реакторите во чернобилската нуклеарна електрана експлодира и голема количина на радијација е отидена во …

ТОП 10 најстрашни еколошки катастрофи Прочитај повеќе »

Еколошки проблеми

Постојат многу проблеми кои ја поврзуваат еколошката средина и нас, меѓутоа од општоприфатените дефиниции и генерално еколошките проблеми ги дефинира како проблеми кои се настанати …

Еколошки проблеми Прочитај повеќе »

Што треба да направите за вашиот хотел да стане “зелен”

Концептот за “зелени хотели” подразбира рационално трошење на ресурси и заштита на животната средина. Тоа подразбира рационално трошење на вода и електрична енергија како рециклирање …

Што треба да направите за вашиот хотел да стане “зелен” Прочитај повеќе »

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност со секоја година расте

Во целиот свет се почесто луѓето претпочитаат да пазарат органски и природни продукти, да возат велосипед наместо автомобил, се откажуваат од пластиката.Дури и големите корпорации …

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност со секоја година расте Прочитај повеќе »

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност секоја година расте

Во целиот свет се почесто луѓето претпочитаат да пазарат органски и природни продукти, да возат велосипед наместо автомобил, се откажуваат од пластиката. Дури и големите …

Што се Еко Хотели и зошто нивната популарност секоја година расте Прочитај повеќе »

Scroll to Top